Fuqizimi i të rinjve: Punëtoria mbi Negociatat Kosovë-Serbi

Fundjavën e kaluar, New Social Initative – NSI dhe Instituti për Politikë Sociale “Musine Kokalari” organizuan një punëtori dyditore e cila kishte për qëllim fuqizimin e të rinjve nga Kosova në artin e të negociuarit.

Punëtoria ofroi një platformë unike për të rinjtë me prejardhje të ndryshme etnike për t’u angazhuar në mësimin praktik.

Të udhëhequr nga eksperti i njohur i negociatave Ardi Shatri, pjesëmarrësit u zhytën në një sërë teknikash negociuese thelbësore për skenarët e botës reale. Gjatë punëtorisë, të pranishmit u zhytën në negociata të simuluara, duke u fokusuar në çështjet përkatëse nga dialogu Kosovë-Serbi.

Kjo nismë nënvizon një përkushtim për të nxitur të menduarit kritik dhe aftësitë diplomatike midis liderëve të ardhshëm të të dy komuniteteve. Duke i pajisur të rinjtë me mjetet e nevojshme për negociata efektive, seminari synon të hapë rrugën për dialog konstruktiv dhe paqe të qëndrueshme në rajon.

Kjo punëtori u zbatua si një aktivitet i projektit MATRA, i mbështetur nga Ambasada e Holandës në Kosovë.

25 mars 2024Leave a Reply