Konferenca “Kosovë-Serbi: Një qasje ndryshe” formëson disa narrativa alternative ndaj diskursit aktual dominues

Të premten, Instituti për Politika për Politika Sociale “Musine Kokalari” nga Prishtina në bashkëpunim me Institutin për Filozofi dhe Teori Shoqërore nga Beogradi kanë mbajtur konferencën: “Kosovë-Serbi: Një qasje ndryshe”.

Jellena Vasiljeviq, Dukagjin Gorani, Aleksandar Pavlloviq, Gëzim Krasniqi, Visar Ymeri, Filip Ballunoviq, Besfort Kosova dhe Belgzim Kamberi bashkëbiseduan në Beograd për temat:“Rindërtimi i Tjetrit dhe Qytetaria” dhe “Ekonomia dhe Mjedisi”.

Gjatë diskutimeve u ngriten disa narrativa alternative ndaj diskursit aktual dominues në fushat përkatëse. U trajtuan mundësitë e çështjeve përbashkuese në tema që nxisin antagonizma shoqërore dhe modelet e ndërtimit të qytetarisë, politikat ekonomike që duhen ndërmarrur për t’i zhvilluar marrëdhëniet e së nesërmes dhe politikat e nevojshme mjedisore.

Konferenca e radhës do të mbahet në Prishtinë ku do të trajtohen tema të tjera, para se ato të botohen me shkrim në një përmbledhje me ese.

Konferenca “Kosovë-Serbi: Një qasje ndryshe” që u mundësua nga “Olof Palme International Center” është faza e parë e projektit: “Paqja Perpetuale dhe Drejtësia Sociale në Ballkan: Perspektivat joetnike në marrëdhëniet rajonale dhe bashkëpunimi midis Kosovës dhe Serbisë”

5 nëntor 2021Leave a Reply